Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 9-16 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
ANDĚL s hvězdičkami – vystřihovací a omalovánková závěsná dekorace ANDĚL s hvězdičkami – vystřihovací a omalovánková závěsná dekorace
Nechte si doma poletovat anděla! Anděl z adventního kalendáře BETLÉM – kreativní závěsná dekorace ke stažení a vytištění zdarma. Anděla s hvězdičkami ... číst celé
Jak zapojit děti do předvánočního úklidu?
26.11.2021 Uklízendo
Jak zapojit děti do předvánočního úklidu?
Článek od Heleny Procházkové, autorky projektu "Útulný domov pro pořádkumilovné bordeláře", kterou jsme požádali o tipy, jak na předvánoční úklid s dě... číst celé
Zobrazit všechny články
Najdete nás na FACEBOOKU

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Novinky
  4. Jednoduchý recept na vánoční perníčky, který zvládnou i děti (FOTONÁVOD + PDF ke stažení)
21.11.2021
Novinky

Jednoduchý recept na vánoční perníčky, který zvládnou i děti (FOTONÁVOD + PDF ke stažení)

Supersnadný recept na těsto i detailní postup pečení perníčků, který zvládnou i děti (testováno! :-)  ). Hotové jsou raz dva, nemusíte je složitě zdobit, a přesto budou s 3D vánočním vykrajovátkem ANDĚL krásné!

Vytiskněte dětem recept v PDF a už vás v kuchyni nebudou potřebovat! :-)

1. den: TĚSTO NA PERNÍČKY

Co potřebujeme?

  • 90 g  změklého másla
  • 90 g  moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 400 g  hladké mouky (lze použít žitnou, pšeničnou, špaldovou, nebo libovolné kombinace)
  • 1 lžička  jedlé sody
  • 1 lžíce  perníkového koření

Jak na těsto?

1. KROK

Připravte si: menší mísu • 2 vejce • 90 g moučkového cukru • vidličku nebo metlu

  • Do misky rozklepněte obě vejce a přidejte k nimmoučkový cukr.

  • Míchejte vajíčka s cukrem a vidličkou (nebo metlou) tak dlouho, než se cukr skoro rozpustí.

2. KROK

Připravte si: větší mísu • lžíci • lžičku • 400 g hladké mouky • perníkové koření • jedlou sodu • 90 g změklého másla

  • Mouku nasypte do větší mísy, přidejte zarovnanou lžičku jedlé sody, zarovnanou lžíci perníkového koření a vše dobře promíchejte.

  • Přidejte změklé máslo a udělejte drobenku. Drobenka se dělá tak, že v ruce zmáčknete trochu mouky a másla, sypká směs a máslo se spojí... a takhle to mačkejte pořád dokola. Až budete mít drobivou směs, co vypadá trochu jako písek, je to ono.
    Tip: Kdybyste máslo zapomněli vyndat z lednice včas a bylo pořád studené a tvrdé, můžete ho do těsta nastrouhat na hrubé straně struhadla.

3. KROK

Připravte si: med • rozmíchaná vajíčka s cukrem (z prvního kroku) • lžíci

  • Do mísy s moukou přidejte rozmíchaná vajíčka s cukrem a 3 lžíce medu

  • Rukama vypracujte těsto. Nelekejte se, že se směs lepí na ruce, je to součást procesu :-) Tak dlouho směs promačkávejte, až se všechny ingredience spojí. Bude to trochu jako modelína, která ale pořád ještě lepí.

  • Umyjte a pořádně si osušte ruce. Přisypte trošku mouky na těsto, aby na povrchu přestalo lepit. V míse, na válu nebo na talíři z těsta vypracujte bochánek.

  • Nechte těsto do druhého dne odpočívat v lednici.

2. den: PEČEME PERNÍČKY

Připravte si: těsto • vál • váleček • hladkou mouku • plech • pečicí papír • 3D vykrajovátko ANDĚL

  • Na vál si dejte lžičku hladké mouky a rukou ji rozetřete po válu, aby se na něj těsto nelepilo.

  • Oddělte si část těsta a rozválejte ji na 3–5 mm silnou placku. (Pokud se lepí na váleček, stačí ho lehce poprášit moukou.)

  • Vykrajujte andílky: vnitřní formičkou vytlačte do těsta andílka, vnější formičkou ho vykrojte.

Náš tip: Můžete vykrajovat buď jen tak, nebo pokud máte světlé (pšeničné, špaldové) těsto jako jsme použili my, můžete pro zvýraznění andílka použít kakao.

  • Troubu si rozehřejte na 190 stupňů na horní i spodní ohřev a pečte perníčky cca 8 minut.

DOBROU CHUŤ!

A kdyby první várka zmizela ještě před Vánoci, můžete dopékat postupně, perníčky jsou hned měkké, takže perníkové andílky můžete nachystat i jako DIY dárky na poslední chvíli.

Návod v PDF ke stažení zde


Stáhněte si naše andělské omalovánky a užijte si s dětmi vánoční tvoření zdarma

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli