Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
Hrnky a plecháčky (nejen) do školky
11.08.2022 Novinky
Hrnky a plecháčky (nejen) do školky
Plecháčky se jménem jsou jednoznačně nejoblíbenější Kukando produkt, a protože začátek nového školního roku už je blíž než konec toho předešleho, rádi... číst celé
Zobrazit všechny články

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Novinky
  4. Jednoduchý recept na medové perníčky (FOTONÁVOD + PDF ke stažení)
03.02.2022
Novinky

Jednoduchý recept na medové perníčky (FOTONÁVOD + PDF ke stažení)

Supersnadný recept na těsto i detailní postup pečení perníčků, které zvládnou i děti (testováno!) :-). Hotové jsou raz dva, nemusíte je složitě zdobit, a přesto budou krásné díky 3D vykrajovátku

Vytiskněte dětem recept v PDF  a už vás v kuchyni nebudou potřebovat! :-)

1. den: TĚSTO NA PERNÍČKY

Co potřebujeme?

  • 60 g  změklého másla
  • 90 g  moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 400 g  hladké mouky (lze použít žitnou, pšeničnou, špaldovou, nebo libovolné kombinace)
  • 1 lžička  jedlé sody
  • 1 lžíce  perníkového koření

Jak na těsto?

1. KROK

Připravte si: menší mísu • 2 vejce • 90 g moučkového cukru • vidličku nebo metlu

  • Do misky rozklepněte obě vejce a přidejte k nim moučkový cukr.

  • Míchejte vajíčka s cukrem a vidličkou (nebo metlou) tak dlouho, než se cukr skoro rozpustí.

2. KROK

Připravte si: větší mísu • lžíci • lžičku • 400 g hladké mouky • perníkové koření • jedlou sodu • 60 g změklého másla

  • Mouku nasypte do větší mísy, přidejte zarovnanou lžičku jedlé sody, zarovnanou lžíci perníkového koření a vše dobře promíchejte.

  • Přidejte změklé máslo a udělejte drobenku. Drobenka se dělá tak, že v ruce zmáčknete trochu mouky a másla, sypká směs a máslo se spojí... a takhle to mačkejte pořád dokola. Až budete mít drobivou směs, co vypadá trochu jako písek, je to ono.
    Tip: Kdybyste máslo zapomněli vyndat z lednice včas a bylo pořád studené a tvrdé, můžete ho do těsta nastrouhat na hrubé straně struhadla.

3. KROK

Připravte si: med • rozmíchaná vajíčka s cukrem (z prvního kroku) • lžíci

  • Do mísy s moukou přidejte rozmíchaná vajíčka s cukrem a 3 lžíce medu

  • Rukama vypracujte těsto. Nelekejte se, že se směs lepí na ruce, je to součást procesu :-) Tak dlouho směs promačkávejte, až se všechny ingredience spojí. Bude to trochu jako modelína, která ale pořád ještě lepí.

  • Umyjte a pořádně si osušte ruce. Přisypte trošku mouky na těsto, aby na povrchu přestalo lepit. V míse, na válu nebo na talíři z těsta vypracujte bochánek.

  • Nechte těsto do druhého dne odpočívat v lednici.

2. den: PEČEME PERNÍČKY

Připravte si: těsto • vál • váleček • hladkou mouku • plech • pečicí papír • 3D vykrajovátko ZAJÍC3D vykrajovátko ANDĚL3D vykrajovátko VÁNOČNÍ ANDĚL

  • Na vál si dejte lžičku hladké mouky a rukou ji rozetřete po válu, aby se na něj těsto nelepilo.

  • Oddělte si část těsta a rozválejte ji na 3–5 mm silnou placku. (Pokud se lepí na váleček, stačí ho lehce poprášit moukou.)

 

  • Vykrajujte andílky: vnitřní formičkou vytlačte do těsta andílka, vnější formičkou ho vykrojte.

Náš tip: Můžete vykrajovat buď jen tak, nebo pokud máte světlé (pšeničné, špaldové) těsto jako jsme použili my, můžete pro zvýraznění andílka použít kakao.

  • Troubu si rozehřejte na 190 stupňů na horní i spodní ohřev a pečte perníčky cca 8 minut.

My jsme některé nakonec přece jen zkusili vybarvit obarvenou cukrovou polevou a barevným posypem :-)

DOBROU CHUŤ!

Perníkové andílky můžete nachystat i jako DIY dárky na poslední chvíli společně s andělskou visačkou/minipřáníčkem :-)

RECEPT v PDF ke stažení zde

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli