Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
Tipy na tvoření s kreativním adventním kalendářem BETLÉM Tipy na tvoření s kreativním adventním kalendářem BETLÉM
Tipy, návody a inspirace, jak pracovat s omalovánkovým adventním kalendářem BETLÉM. číst celé
Zobrazit všechny články

 

 

 

 


Společně pomáháme!



  1. Úvod
  2. Blog
  3. Novinky
  4. Andělské medové perníčky s hruškovými povidly
25.11.2021
Novinky

Andělské medové perníčky s hruškovými povidly

Včera jsme vám představili superjednoduchý recept na andělské perníčky, které zvládnou i děti, a dneska máme něco pro fajnšmekry, kteří se nebojí experimentovat :-)

Autorkou báječného receptu i krásných fotek je Štěpánka Čápová z Mámina kastrůlku, které moc děkujeme!

Na těsto budete potřebovat:

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 160 g jemně mleté pohankové mouky
  • 60 g másla
  • 1 ČL cejlonské skořice
  • 2 ČL perníkového koření
  • 20 kapek vanilkového extraktu
  • 1/2 balení bezfosfátového prášku do pečiva, cca 8-10 g
  • 1 ČL kakaa
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 100 g hruškových povidel (Pokud nemáte, stačí když se skořicí rozvaříte 2–3 hrušky bez slupky a přidáte 1 PL želírovacího cukru, příprava je rychlá.)
  • 100 g medu

Na polevu budete potřebovat:

  • trochu čekankového sirupu
  • 30 kapek vanilkového extraktu

Skvělou cejlonskou skořici, perníkové koření i vanilkový extrakt můžete pořídit od českého výrobce Valdemar Grešík.

Postup

První den:

  • Nechte rozpustit máslo a mírně rozehřejte med.
  • V míse nebo robotu smíchejte oba druhy mouky, přisypte špetku soli, koření, kakao, prášek do pečiva a vše dobře promíchejte.
  • Přidejte vanilkový extrakt, vejce, hrušková povidla, rozehřáté a vychladlé máslo a med.
  • Vše dobře zpracujte, v rukou budete mít krásně hnědé voňavé těsto.
  • Zabalte jej do fólie a nechte v lednici odležet do druhého dne.

Druhý den:

  • Mírně podsypte podložku špaldovou nebo pohankovou moukou.
  • Vyválejte placku cca 0,5 cm silnou a vykrajujte.
  • Přeneste na plech s pečicím papírem a pečte na 170 °C cca 12 minut.

Perníčky jsou doslova andělské (nejen chutí) díky našemu andělskému vykrajovátku.

Recept na lesklou polevu

Než se vám perníčky upečou, dejte si do misky trošku čekankového sirupu, zahřejte ho, aby byl úplně tekutý, přidejte vanilkový extrakt a jakmile vyndáte perníčky z trouby, potřete je mašlovačkou touto směsí a nechte zatuhnout.

Přejeme dobrou chuť!

Originální verzi receptu a spoustu dalších skvělých (a zdravých) receptů najdete na Štěpánčině blogu.


A pokud chcete letos vyzkoušet trochu jiné vánoční cukroví z hodnotnějších surovin, vřele doporučujeme vánoční kuchařku Štěpánčina cukrátka.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli